Pizza Del Ape

Voor deze pizza kun je één van onze MangiApe pizza pakketten gebruiken, maar met één bol van pizzadeeg lukt het ook prima.

Ingrediënten

  • 1 bol pizzadeeg (of een compleet MangiApe pizza pakket)

  • 60 g passata (gepureerde tomaten)

  • 80 g mozzarella

  • 40 g ricotta

  • 60 g salami ventricina

  • 20 g pecorino

  • 3 blaadjes verse basilicum

  • olijfolie

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven op 250°C.

  2. Deeg vormen
    Spreid het deeg zoals beschreven bij het recept Pizza deeg en leg het daarna op een licht ingevette bakplaat.

  3. Tomatensaus aanbrengen
    Sprenkel een beetje olijfolie over het deeg.
    Verdeel de passata met de bolle kant van een lepel en laat ongeveer 1 cm rand vrij.
    Bak de pizza 10 minuten voor.

  4. Beleggen
    Verdeel vervolgens:

    • eerst de mozzarella

    • daarna de ricotta

    • en als laatste de salami ventricina

    Bak nog 5 minuten, totdat:

    • de korst goudbruin en knapperig is

    • de mozzarella en ricotta gesmolten zijn

    • en de salami een beetje krokant is

  5. Afmaken
    Zodra de pizza uit de oven komt, strooi je de pecorino erover en leg je de verse basilicum erop.

Nu alleen nog: lekker opeten!

Buon appetito.
Of zoals wij zeggen:
Buon Appe tito!!