Pizza Del Ape
Voor deze pizza kun je één van onze MangiApe pizza pakketten gebruiken, maar met één bol van pizzadeeg lukt het ook prima.
Ingrediënten
-
1 bol pizzadeeg (of een compleet MangiApe pizza pakket)
-
60 g passata (gepureerde tomaten)
-
80 g mozzarella
-
40 g ricotta
-
60 g salami ventricina
-
20 g pecorino
-
3 blaadjes verse basilicum
-
olijfolie
Bereiding
-
Oven voorverwarmen
Verwarm de oven op 250°C. -
Deeg vormen
Spreid het deeg zoals beschreven bij het recept Pizza deeg en leg het daarna op een licht ingevette bakplaat. -
Tomatensaus aanbrengen
Sprenkel een beetje olijfolie over het deeg.
Verdeel de passata met de bolle kant van een lepel en laat ongeveer 1 cm rand vrij.
Bak de pizza 10 minuten voor. -
Beleggen
Verdeel vervolgens:-
eerst de mozzarella
-
daarna de ricotta
-
en als laatste de salami ventricina
Bak nog 5 minuten, totdat:
-
de korst goudbruin en knapperig is
-
de mozzarella en ricotta gesmolten zijn
-
en de salami een beetje krokant is
-
-
Afmaken
Zodra de pizza uit de oven komt, strooi je de pecorino erover en leg je de verse basilicum erop.
Nu alleen nog: lekker opeten!
Buon appetito.
Of zoals wij zeggen: Buon Appe tito!!