"Liefde voor ons werk, respect voor het land en voor onze omgeving".
Kwaliteit, innovatie en authentieke waarden, niet als mode van het moment maar als een levensstijl dat is wat ons drijft. Liefde voor ons werk, respect voor het land en voor ons grondgebied. Dit brengt tot op de dag van vandaag de waarden en recepten met zich mee die van generatie op generatie worden doorgegeven.
Het doel, aan de basis van al onze keuzes, is om producten van de hoogste kwaliteit te creëren en de consument te beschermen. Kwaliteit van het product wordt gezocht en bereikt door de selectie en het gebruik van de beste verse grondstoffen en vakmanschap .
In onze koekjes worden geen GGO's, additieven, conserveermiddelen en gehydrogeneerde vetten gebruikt. Er is nog nooit een gram palmolie in onze productie gekomen, zelfs niet toen dit ingrediënt commercieel onbekend was.
Het bedrijf PAN DUCALE werd in 1967 opgericht door Pasquale D'Amario, geboren in San Giacomo di Atri (TE), in 1938. Na verschillende soorten baantjes, nam hij in 1966 de leiding over van het theatercafé op het centrale plein van Atri.
En het is precies vanuit deze bar, in het hart van de stad Atri, waar het verhaal begint: mevrouw Filomena, de moeder van Pasquale, bewaakte angstvallig het recept voor Pan Ducale, een typisch dessert van de stad en waarvan de oorsprong teruggaat tot 1352, het jaar waarin de hertogen van Acquaviva in Atri aankwamen.
Met de hulp van zijn moeder en zijn vrouw Maria Rosaria, de bekwame banketbakker Pasquale D'Amario, het dessert te produceren: hij kneedt het deeg in de achterkamer van de bar, neemt het mee om te bakken in de dorpsoven en verkoopt het vervolgens in de bar en verpakt het met de hand. Het succes van zijn idee en de goedheid van het dessert, dwingen hem om de bar te verkopen om zich volledig te wijden aan de productieactiviteit van Pan Ducale.
Hij koopt land net buiten de stadsmuren, bouwt er een kleine bakkerij en begint de taart buiten Atri te verkopen. Dankzij hard werken en een juiste intuïtie komt de droom uit: de Pan Ducale, een vergeten glorieus recept uit 1300, keert terug als het zoete symbool van de stad Atri en Abruzzo.
Al snel begint Pasquale D'Amario andere zoetigheden te produceren en, om aan de toenemende eisen te voldoen, vraagt hij aan verschillende lokale dames om bij hem te komen werken, deskundige handen, die gebak kunnen maken op dezelfde manier als thuis.
Dankzij het sterke samengestelde team en de uitstekende recepten die op een ambachtelijke manier worden verwerkt, is Pasquale D'Amario gericht op de internationale markt. PAN DUCALE wordt een bekend en gevestigd merk, ook op het internationale toneel.
"Al onze recepten zijn gebaseerd op verse eieren, amandelen en chocolade van topkwaliteit".