Pizza Del Ape
1 x Mangiape pizza pakket
of
1 bol pizzadeeg
60 gram passata (gepureede tomaten)
80 gram Mozzerella
40 gram ricotta
60 gram salami Ventricina
20 gram pecorino
3 blaatjes basilicum
Verwarm de oven op 250 graden en spreid het deeg zoals beschreven bij "Het Pizza Deeg" leg het gespreide deeg op een licht ingevette bakplaat.
Sprenkel een klein beetje olie over het deeg en verdeel de passata met de bolle kant van een lepel, laat hierbij 1cm van de rand vrij. Zet 10 minuten in de oven.
Verdeel de mozzalella, de ricotta en als laatste de salami over de pizza. zet nog 5 minuten in de oven. De pizza moet goudbruin en knapperig zijn, de mozzarella en de ricotta gesmolten en de salami een beetje krokant.
Zodra de pizza uit de oven komt , strooi je de pecorino er over en leg de blaadjes basilicum er op.
Buon Ape titto